Ápolás

Kemény Ildikó Andrea

Dr. Papp Szidónia asszisztense

Diplomás ápoló, kineziológus, antropozófus terapeuta. 

Fotó: Szalay Mona

Első végzettségemet tekintve ápolónő vagyok, 1994 óta dolgozom az egészségügyben. Főként az intenzív terápia területén szereztem tapasztalatokat, de dolgoztam házi ápolásban, hospice osztályon, valamint belgyógyászaton is. Második szakmám, a kineziológia Three in One Concepts ága. Az ápolás mellett 10 éve végzem ezt a tevékenységet is. Nagyszerű módszernek tartom a lelki elakadások tudatosítására, oldására. Ezt a folyamatot jól támogatja a Bach virágterápia, mellyel szintén foglalkozom.

A teljes ember – mint fizikai, lelki, szellemi lény – sorsa, fejlődése, gyógyulása érdekel. Ezért kezdtem el foglalkozni a szellemtudománnyal, az antropozófus gyógyászattal.

Elvégeztem az Antromedicart Egyesület 2013-2016-os antropozófus gyógyászati képzését. Ezt követően kezdtem el együtt dolgozni Dr. Papp Szidóniával. 

Az antropozófia egy teljes képet ad az emberről, a világról, megadja a válaszokat a kérdéseinkre, megértést, lelkesedést, erőt ad az élethez.

Az antropozófus gyógyászat pedig – nem csak a gyógyszereit, hanem a terápiás módszereit is tekintve – egy komplex segítséget ad a gyógyuláshoz. A terápiás találkozás során létrejön egy  kapcsolódás páciens és segítő között, ami által megszülethetnek a megfelelő kérdések és válaszok. Ez mindkét féltől jelenlétet, tudatosságot, felelősségvállalást igényel, valamint hajlandóságot a cselekvésre. Az antropozófus gyógyászat által, széles körű eszköztár áll a páciensek rendelkezésére. Az orvosok és az elérhető terápiák, terapeuták listája megtalálható a Partnereink oldalon.

Dr. Papp Szidónia rendelőjében ellátok asszisztensi feladatokat: időpont egyeztetés; kapcsolat tartás e-mailen, telefonon; recept írás és egyéb adminisztrációs, ügyviteli tevékenységek.

Továbbá a rendelőben lehetőség van általam – orvosi javaslatra, illetve igény szerint orvosi kiértékeléssel – a következőkre is:

  • vérvétel, laboratóriumi vizsgálatok – Budapest egyik legnagyobb laboratóriumával állunk szerződésben, így minden Magyarországon elérhető vizsgálat kérhető rajtunk keresztül
  • vércukor terhelés, inzulin rezisztencia vizsgálat
  • vas terhelés vizsgálat
  • injekciók beadása, injekciózás ( bőr alá ) betanítása
  • EKG készítés, kiértékelés
  • 24 órás vérnyomás monitorozás
  • infúziós kezelések allopátiás és antropozófus szerekkel egyaránt- a teljesség igénye nélkül: fájdalomcsillapítás, értágítás céljából, frontérzékenység, vashiányos vérszegénység enyhítésére, fagyöngy készítmények alkalmazása 
  • külső beavatkozások – pakolások, borogatások, bedörzsölések, lábfürdők – mint például gyömbéres mellkaspakolás, cickafarkos májborogatás, szívbedörzsölés, levendulás lábfürdő, stb, stb.

Várjuk szeretettel a rendelőben!